Начин на приготвяне: Камбите се нарязват на четири парчета, морковите на кръгчета. Всичко се омесва в голям съд заедно със захарта и солта. Оставят се да престоят около 8 часа, като се разбъркват няколко пъти през това време. Зелето се нарязва на полукръгове - около 10 см , с дебелина 1 см. Може да го попарите в маринатата за 20 сек или да го наредите както си е нарязано. По Ваш избор, правил съм го и в двата варианта – все е вкусно. Редите всичко в буркана, заедно с нарязаната на ситно почистена глава целина и листа.
Оцетът, подправките, заедно с отделеният сок от камбите и морковите, които посолихме със захар и сол слагаме на огъня да кипне и отнемаме. Оставяме да изстине, добавяме меда, объркваме и заливаме туршията. Слагаме аспирините за дълготрайност. Бурканът го обръщаме няколко пъти да се разтворят добре аспирините.
Добър апетит!
Сокът
от посолените камби и моркови, ако не е 250 мл, просто долейте студена вода, ако е повече не
отнемайте, а го смесете с оцета.
Може
да Ви се напълни буркана с по малко или по вече зеленчуци. Зависи от видът им,
състоянието им и колко ги притискате при подреждането.Съвет, ако маринатата не Ви достигне за да покрие зеленчуците в буркана, излейте я обратно в подходящ съд и прибавете пропорционално по малко оцет, вода, захар и сол. Кипнете, оставете да изстине и залейте отново.
Няма коментари:
Публикуване на коментар