вторник, 17 февруари 2015 г.

Картофена запеканка



Продукти: 1 кг картофи, 250 г сирене, 3-4 яйца, 150 г шунка /бекон/, 100 г кашкавал,  1 ч.л. стрита чубрица, ½ ч.л. чер пипер, 1 ч.л. сол с връх, 60 г краве масло.

Мазнина за намазване на тавичката.

Начин на приготвяне: Сварявате картофите, обелвате и почиствате. Намачквате с вилица. Омесвате със солта, чубрицата, черният пипер и 40 г разтопено краве масло.
Сиренето натрошавате на бучици, омесвате с 3-4 яйца /в зависимост от големината им/ и нарязаната на кубчета шунка.
Намазвате дъното с мазнина на тава с размери 28 на 20. Разстилате първо картофите, после омесените яйца, сирене и шунка, накрая настърганият кашкавал.Разпределяте отгоре малки парчета на много места 20 г краве масло Запичате в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20-22 мин., до приятно зачервяване на кашкавала.
 
Добър апетит!

1 коментар: