събота, 30 май 2020 г.

Кус-кус със зеленчуци



Бързо, лесно и вкусно
Продукти: 20 мл зехтин, 25 г краве масло, 1 червена чушка нарязана на ситно, 1 зелена чушка нарязана на ситно, 1 малка глава червен лук, 2 скилидки чесън, 150 г кус-кус, 250 мл вряла вода, 2-3 щипки шафран, 2 г сол.

Начин на приготвяне: На силен огън загрейте зехтина и запържете ситно нарязания лук за 2 мин., добавете пресования чесън. Бъркайте 30 сек. и сложете ситно нарязаните чушки да се запържат за около 5 мин. Излейте отгоре врялата вода с разтворения шафран и кравето масло. Като кипне сложете кус-куса, солта и нека да заври всичко за около 60 сек. Разбъркайте, захлупете и изключете нагревателния уред. Оставете кус-куса да поеме напълно течността. Отнема около 20 мин.
Добър апетит!
П.П. вместо вряла вода можете да използвате същото количество пилешки бульон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар