понеделник, 18 май 2020 г.

Пикантно пуешко месо на тиган




Продукти: 700 г пуешко месо от гърдите, 5 скилидки чесън / 1 голям пресен стрък/, 70 мл светъл соев сос, 50 мл бяло вино, 50 г мед, 20 г кафява захар, 20 г доматено пюре, 2- 3 г смлян лют червен пипер /на вкус – 1ч.л./, 3 г смлян черен пипер /1/2 ч.л./, 1 ч.л. настърган корен пресен джинджифил, 40 г краве масло, 4 г сол.
Растително масло /олио/ за пържене, пшенично нишесте за овалване на месото, сусамено семе – по желание.

Начин на приготвяне: Измийте добре пуешкото месо /използвам филе/. Нарежете го на парчета по 4-5 см . Подсушете и оваляйте в нишестето омесено със солта и черния пипер. Изтръскайте оваляните парчета да остане по тях минимално количество нишесте. Изпържете в растително масло до леко покафеняване. Извадете и оцедете върху кухненска хартия.
В отделен тиган загрейте кравето масло на умерено силен огън. Запържете пресованите скилидки чесън /нарязания на ситно стрък /. След това последователно прибавете соевия сос, меда, захарта, доматеното пюре разредено във виното, лютия пипер и джинджифила. Разбъркайте добре и върнете обратно месото в тигана. Намалете огъня на слаб, захлупете и оставете месото да се задушава докато изкипи течността. Преди да снемете ястието можете да поръсите със сусамено семе.
Сервирайте с варен ориз или зеленчуци.
Налейте си изстудено бяло вино и Добър апетит!

П.П. Количеството подправки може да варира според Вашия вкус.

Няма коментари:

Публикуване на коментар