Продукти: 1 бр. яйце /XL/, 140 г пшенично брашно, 2 бр. ванилии на прах, 100 мл хладко прясно мляко, 2 с.л. с връх захар, 2 с.л. разтопено краве масло, 1 ч.л.
ром, 5-6 по големи банана.
Около 250 – 300 мл олио за пържене.
Начин на
приготвяне: Обелвате бананите. Нарязвате ги на три части – през
6-8 см... Всяка част разцепвате на половина по дължина.
Яйцето разбивате
със захарта на пяна. Прибавяте на части млякото при постоянно биене.
След това ромът и разтопеното краве масло. Накрая, на части омесените брашно и
ванилия. Разбивате добре ,до гладка хомогенна смес, без бучици.В тиган с дебело дъно загрявате мазнината на малко над средна температура /от 9 степени, пържих на 5 степен/. Топвате бананите в готовата панировка, оцеждате /да не капи/ и пържите по 3-4 мин., до приятен кафеникав загар от всяка страна. Изваждате и оцеждате на кухненска хартия.
Добър апетит!