сряда, 15 юни 2016 г.

Сладкиш с пресни малини и шоколад


 

Продукти: 400 г пресни, добре узрели малини, 160 г бяло брашно, 160 г пудра захар 160 г краве масло, 3 яйца, 1 чаена лъжичка бакпулвер - 5 г, 50 мл течна сметана, 50 мл подсладено кондензирано мляко, 80 г бадемово брашно, 100 г бисквити с какао, 100 г черен шоколад , 1 ванилия.

Начин на приготвяне: Размекнатото краве масло разбийте до побеляване с пудрата захар. Постепенно прибавете 3 – те жълтъка, течната сметана, кондензираното мляко, бадемовото брашно, пресятото и омесено с бакпулвера и ванилията брашно. Разбъркайте много добре сместа.
Отделно разбийте 3-те белтъка на пяна и внимателно прибавете към останалата смес. С дървена лъжица, отдолу нагоре бъркайте докато сместа поеме пяната от белтъците.
Тавичка с диаметър 20 см застелете с готварска хартия и сипете половината смес. Върху нея сложете половината от малините /предварително измити и подсушени/, половината от шоколада, натрошен на дребни парчета и половината от бисквитите натрошени на едри парчета. След това останалата смес, отгоре пак малини, шоколад и бисквити.
Печете в предварително загрята фурна на 165 градуса около 60 мин., без да отваряте вратата на фурната. След това пробвайте с дървена клечка сладкиша за готовност. Ако по клечката има тесто- печете до пълното изпичане. При мен това отне около 70 мин. После открехнете широко вратата на фурната и оставете да изстине напълно.

Добър апетит!

 Вместо по 50 г течна сметана и кондензирано мляко, можете да използвате само сметана или прясно мляко.

2 коментара:

  1. Де да го бях видяла това по навреме:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Весе! Все още се намират малини. Поздрави!

      Изтриване