петък, 25 септември 2015 г.

Пилешки хапки с корнфлейкс


 
Продукти: 500 г пилешко филе, нарязано на парчета по 4 cm,  4  супени лъжици  майонеза, 150 г царевичен корнфлейкс, 50 г галета, 1 ч.л. сух копър, 1 ч.л. гранулиран чесън, 1 ч.л. сух кориандър,  сол на вкус.

Марината - 500 мл вода, 1 с.л. сол, 1 с.л. бяло вино, 1 малка глава лук, нарязана на едри парчета.

Начин на приготвяне: Нарежете пилешки филенца  парчета с дължина 4 cm  и дебелина 1 – 1.5 см.Сложете ги в маринатата за 1 час. Извадете и подсушете. Омесете ги с майонезата.


Предварително загрейте фурната до 190 ° C.
После оваляйте добре в смесените счукан на дребно корнфлейкс, галета, копър, чесън, кориандър и сол на вкус.

Решетката на фурната облицовайте с алуминиево фолио за печене, като оставите „улейчета“ за изтичане на евентуално появилата се течност. /можете да надупчите фолиото /. Под решетката сложете тавичка. Подредете върху фолиото готовите за печене парчета месо.

Печете 15- 18 мин. на горно ниво, като поне веднъж трябва да обърнете месото през това време. Когато получат златисто кафеникав цвят, ги извадете.

Добър апетит!

2 коментара:

  1. Иван, правя подобни, много са вкусни!

    ОтговорИзтриване
  2. На тия прекрасни хапки ,какво сосче му отива :)))
    Ани

    ОтговорИзтриване