петък, 13 октомври 2023 г.

Парени чушки

 


Продукти: 5 кг червени чушки, 200 мл олио, 150 г захар, 140 г сол, 400 мл винен оцет, 800 мл вода, 5 г черен пипер зърна, 1 връзка магданоз, 6-7 зърна бахар

Начин на приготвяне: Чушките се измиват и се отрязва част от дръжките. Надупчват се с голяма игла на няколко места. Водата, оцета, олиото, захарта и солта се смесват и кипват. Чушките се пускат във врящата марината по няколко и се варят докато променят цвета си. При мен около 1 минута. Оставят се да изстинат и нареждат в 3 литрови буркани, а помежду им се слага нарязан магданоз и зърна черен пипер и бахар. Заливат се с изстиналата и прецедена марината. Затварят се и се съхраняват на хладно.

При мен по 4 аспирина на буркан 3 л за дълготрайност.

Добър апетит!

 


Аз вместо замених магданоза с целина и добавих по няколко скилидки чесън.

Източник Добрина Венкова

Няма коментари:

Публикуване на коментар