Продукти: 5 кг червени чушки, 200 мл олио, 150 г захар, 140 г сол, 400 мл винен оцет, 800 мл вода, 5 г черен пипер зърна, 1 връзка магданоз, 6-7 зърна бахар
Начин
на приготвяне: Чушките се измиват и се отрязва част от
дръжките. Надупчват се с голяма игла на няколко места. Водата, оцета, олиото,
захарта и солта се смесват и кипват. Чушките се пускат във врящата марината по
няколко и се варят докато променят цвета си. При мен около 1 минута. Оставят се
да изстинат и нареждат в 3 литрови буркани, а помежду им се слага нарязан
магданоз и зърна черен пипер и бахар. Заливат се с изстиналата и прецедена
марината. Затварят се и се съхраняват на хладно.
При мен по 4 аспирина на буркан 3 л за дълготрайност.
Добър
апетит!
Аз
вместо замених магданоза с целина и добавих по няколко скилидки чесън.
Източник
Добрина Венкова
Няма коментари:
Публикуване на коментар