Тази
лека, пикантна супа е чудесна алтернатива на класическите супи. Приготвя се
много бързо, апетитна и идеална за вегетарианците. Ако не обичате люто, можете
да сложите сладки червени чушлета, но вкуса няма да е същия.
Продукти: 1 л
зеленчуков или пилешки бульон, 250 г
тофу, 300 г гъби печурки, 6-7 чери
доматчета, 2 средно големи стръка пресен лук,
4 скилидки чесън, 8 стръка
кориандър, 2 люти червени чушлета, 20 мл лимонов сок, 10 мл оризов оцет, 20 мл
светъл соев сос, 40 мл зехтин, 10 г захар, 10 г сол /на вкус/, 4 г смлян черен
пипер.
Начин
на приготвяне: Лукът се нарязва на ситно, чери доматчетата
на четвъртинки. Нарежете гъбите на тънки филийки, пресовайте чесъна. Кориандърът
накълцайте. Почистете от дръжките и семето лютите чушлета и ги наситнете.
Загрейте зехтина в тенджера на среден огън и задушете
лука, докато омекне, 4-5 минути. Увеличете температурата, добавете чесъна и
гъбите и запържете за 3-4 минути. После добавете доматите, захарта, солта и
черния пипер и продължете да готвите още 3-4 минути.
Налейте бульона, соевия сос, сока от лимон и оставете да
заври. Тофуто се нарязва на кубчета и се слага към супата, вари се 3-4 минути.
Опитайте супата и добавете малко сол, захар или сок от лимон, ако е необходимо. Поръсете
с наситнените червени чушлета и кориандър, разбъркайте и сервирайте веднага.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар