Продукти: 2,2 кг месести червени камби, 200 мл винен оцет, 350 мл сок от камбите след посоляване + вода, 60 г сол, 130 г захар + 50 г мед, 150 мл олио, листа целина 3 бр. дафинов лист, 6 скилидки чесън, 3-4 зърна бахар, 2 г зърна черен пипер.
Начин на приготвяне: Камбите се измиват и почистват от дръжките и семената. Нарязват на 4-6 парчета. Омесва в голям съд заедно със захарта и солта. Оставят се да престоят около 4 часа, като се разбъркват няколко пъти през това време. В голям съд – тенджера 5 л се наливат сокът от камбите и вода, общо 350 мл, оцета, олиото. Кипва се и се слагат камбите. Задушават се 5 минути след завиране на течността, като постоянно се бъркат. Парчетата камби трябва да си сменят цвета и леко да омекнат.
Празните буркани затопляте във фурната на 80 градуса.
Пълните веднага с горещите парчета камби, редите чесън, целина, черен пипер, дафинов лист и
бахар между тях. Заливате с вряща марината. Запечатвате и обръщате обратно с
капачките надолу да се стерилизират.
Добър апетит!
Количеството продукти е достатъчно за 3
големи буркана тип „Омния“ /1,2 л/.
Няма коментари:
Публикуване на коментар