Продукти
за 2 порции: 2 големи домата, 1 среден патладжан, 1 голяма
зелена сладка чушка, 1 средно голяма глава червен лук, 3-4 скилидки чесън, 1
с.л. нарязан пресен копър, 20 мл зехтин, сол на вкус.
Пресен магданоз за поръсване, растително масло за
изпържване на патладжана, прясно овче или козе сирене по желание.
Начин
на приготвяне: Нарежете почистения и измит патладжан на
колелца. Сложете го в студена, леко подсолена вода за 40 мин. Оцедете и
подсушете. Изпържете в растително масло по около 3 мин. от всяка страна.
Оцедете върху кухненска хартия. Пресовайте чесъна и омесете с накълцания копър и изпържения
патладжан. Оставете захлупен за 30 мин.
Нарежете отделно доматите, чушката и лука. Посолете и
омесете с 20 мл зехтин. Добавете сместа с патладжаните и с дървена лъжица
разбъркайте внимателно.
Поднесете салатата поръсена с малко пресен магданоз и прясно
сирене.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар