Продукти:
1
и 1/2 кг добре узрели кайсии, 1 и 1/2 кг сладки ябълки, 1 кг моркови, 600-800 г
захар, 3 и ½ л студена вода, 20 г лимонтузу.
Начин
на приготвяне: Ябълките
и кайсиите, почистени и нацепени на четвъртинки ги минаваме на ръчна машинка за
сокове.
Сваряване почистените моркови с 1 и ½ л вода за около 20-25 мин., докато омекнат добре. После всичко пасирате до гладка смес. Връщате обратно на умерен огън, прибавяте сока на ябълките и кайсиите, захарта /количеството зависи от сладостта на плодовете/и още 2 л вода. Кипвате, сипвате лимонтузуто, отнемате от огъня и бъркате около 90 сек. Пълните веднага в затоплени бутилки. Запечатвате и слагате в съд с гореща вода. Заварявате 30 мин / при 90 градуса вряща вода/, от момента на завиране на водата. Изваждате бутилките да изстинат и съхранявате на хладно място.
Сваряване почистените моркови с 1 и ½ л вода за около 20-25 мин., докато омекнат добре. После всичко пасирате до гладка смес. Връщате обратно на умерен огън, прибавяте сока на ябълките и кайсиите, захарта /количеството зависи от сладостта на плодовете/и още 2 л вода. Кипвате, сипвате лимонтузуто, отнемате от огъня и бъркате около 90 сек. Пълните веднага в затоплени бутилки. Запечатвате и слагате в съд с гореща вода. Заварявате 30 мин / при 90 градуса вряща вода/, от момента на завиране на водата. Изваждате бутилките да изстинат и съхранявате на хладно място.
Насладете
се на вкуса!
Прибавената
вода може да бъде повече или по малко от указаното, до желаната от Вас гъстота.
Въпрос на вкус.
Няма коментари:
Публикуване на коментар