Продукти
за 60 броя с диаметър 5 см : 250 г фино бяло брашно, 200
г царевично нишесте, 200 г краве масло, 150 г пудра захар, 3 жълтъка, 30 мл
ликьор Амарето /коняк/, 3 г бакпулвер, 3 пакетчета ванилия на прах, щипка сол
За
слепване – 394 г дулсе де лече /варена сгущенка/.
За
овалване – кокосови стърготини, натрошени обелени бадеми, смелени
орехови ядки.
Начин
на приготвяне: Разбийте размекнатото краве масло докато се
получи пухкава смес. При постоянно разбъркване прибавете жълтъците, пудрата
захар и ликьора.
Омесете брашното, нишестето, солта, бакпулвера и
ванилията. След това сложете всичко при разбитото масло и замесете меко тесто.
Разделете го на две части, сложете в найлонови кесии и
оставете в хладилник да отлежи 60 мин. След това извадете и разточете между два
листа хартия за печене. Така не лепне. Изрежете кръгове 5 см и изпечете в тава застлана
с готварска хартия, в предварително загрята фурна на 190 градуса за 10-12 мин.
Щом отгоре станат бели бисквитките, а отдолу леко порозовеят са готови. Не бързайте
да ги махате от хартията. Нека изстинат напълно. В противен случай ще се чупят,
много са нежни.
Изстиналите бисквитки слепете по две с помощта на дулсе
де лече. Внимателно натискайте да не ги счупите. Намажете и страните и оваляйте
в кокосови стърготини или счукани бадеми /смлени орехови ядки/.
Съхранявайте в затворен съд.
Добър
апетит!
Идеални са! За много години, Иван, както и извинения, пропуснах деня ти на раждане! Бъди здрав и щастлив!
ОтговорИзтриване