сряда, 25 декември 2019 г.

Виенски маслени бисквитки




Продукти: 275 г бяло брашно, 250 г краве масло, 120 г пудра захар, 2 белтъка, 2 прахчета ванилия, щипка сол.
За декорация – 100 г черен шоколад, 25 мл прясно мляко, 30 г краве масло.
Начин на приготвяне: Кравето масло на стайна температура се разбива с пудрата захар и белтъците до пухкава смес. След което се прибавят пресятото брашно, омесено със солта и ванилията. Сместа се разбърква добре с миксер или дървена лъжица, до хомогенност. След това има два варианта. Всичко се прехвърля в сладкарски пош с накрайник и шприцова в застлана с кухненска хартия тава. Правят се форми като буква W. Излизат 20-22 броя. Вторият вариант е да се прехвърли лепнещата смес в найлонова кесия и остави в хладилник за 60-90 мин. да стегне тестото. Още студено се разточва и изрязват формички.
Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна 10 мин. Ориентир ще Ви бъде побеляването на бисквитките отгоре и леко порозовяване от долната страна.
Изпечените бисквитки се изваждат и оставят в тавата напълно да изстинат. След което от едната страна се потапят в шоколадова смес и подреждат върху кухненска хартия. Престояват на студено да се втвърди шоколада.
Шоколадова смес – На слаб огън или водна баня се загрява млякото, прибавя се натрошения шоколад. Бърка се с телена бъркалка до хомогенна смес. Накрая се слага маслото и отново се разбърква добре.
Бисквити с помощта на формички

Шприцовани бисквити

Добър апетит!

2 коментара: