Продукти за три порции: 450 г изпечен патладжан,
150 г изпечени зелени чушки, 150 г розови домати, 40 мл зехтин, 30 мл прясно
изцеден лимонов сок, 1 с.л. пресен магданоз, 3-4 големи скилидки чесън, 1/2 ч.л. сол или на вкус.
Маслини.
Начин на приготвяне: Изпечените патладжани и чушки смиламе на едро. Прибавяме обеленият домат
нарязан на ситно. Слагаме пресованите скилидки чесън и магданоза. Овкусяваме
със зехтина, лимоновия сок и солта. Омесваме всичко добре и украсяваме с
маслини.
Количеството на зехтина, лимоновия сок и солта може да варира според вкусът Ви.
Количеството на зехтина, лимоновия сок и солта може да варира според вкусът Ви.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар