Продукти: 500
г пилешки дробчета, 2 големи глави кромид лук, 5 скилидки чесън, 1 голям
морков, 1 голям домат, 5-6 бр. пресни гъби печурки /може и друг вид/, 50 г пушен
бекон, 25 мл бяло сухо вино, 60-80 мл вряла вода, 1 ч.л. с връх смлян червен пипер,
½ ч.л. смлян черен пипер, по 2 щипки смлян кимион и стрита суха чубрица, 1/2
връзка пресен магданоз, щипка захар, 1 ч.л. сол или на вкус.
За пържене – 60 мл олио, 60 мл зехтин
Брашно за овалване на дробчетата.
Начин
на приготвяне: Пилешките дробчета се почистват добре,
измиват се, подсушават се и се овалват в брашно. В по-дълбок тиган с дебело
дъно на силен огън се загрява мазнината /олиото и зехтина/. Дробчетата се
изпържват по 3-4 мин. от всяка страна. Изваждат се.
Слага се да се запържи нарязания на едро лук, докато
стане „стъклен“ Разбърква се. Добавя се настъргания морков, обеления и нарязан на кубчета домат, изчистените и
нарязани на ивички бекон, гъби и чушки. Разбърква се и се запържва още 5 мин.
на умерен огън. Налива се виното, водата, захлупва се с капак и се оставя да
къкри 10 мин. След това се прибавят черен пипер, чубрица, кимион, солта,
захарта и запържените дробчета. Оставяме още 3-4 мин под похлупак. Накрая се слагат
пресования чесън, червения пипер и нарязания на дребно магданоз. Разбърква се и
след 1-2 мин се сваля.
Налейте си изстудено бяло вино и с удоволствие похапнете
топлите дробчета.
Добър
апетит!
П.П
Количеството на водата зависи от това, колко зеленчуците са воднисти и дали
обичате дробчетата да имат малко сосче.
Още едно любимо ястие. Обичам пилешки дробчета приготвени по всякакви начини. А твоето ястие изглежда супер :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Наистина е много вкусно, в допълнение с изстудено бяло вино. :)
Изтриване