петък, 11 септември 2015 г.

Сос за пълнени чушки с ориз и кайма


 

Продукти: 400 г кисело мляко, 50 г краве масло, 2 с.л. с връх бяло брашно, 2 яйца, 120 мл вода /сокът от печенето на чушките/, сол, кимион, черен пипер

Начин на приготвяне: Яйцата и киселото мляко разбивате /да са на стайна температура/до гладка смес.
Загрявате на умерено силен огън кравето масло и запържвате в него пресятото брашно. Бъркате постоянно с телена бъркалка и заливате постепенно с водата. Трябва да се получи смес без бучици.
Огънят намалявате на слаб и слагате омесените яйца и кисело мляко. Бъркайте периодично докато кипне. Снемете от огъня, сложете подправки и сол на вкус.
Залейте с горещия сос охладените чушки.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар