Продукти:
Дреболиите на един средноголям заек, 2 бр. неголеми моркови, 1 бр. домат, 2-3 скилидки чесън, 1 бр. червена
чушка, неголяма, 1 голям резен целина, 1 голяма глава лук, 2-3 с.л. с връх
ориз, 40 г краве масло, 1 и ½ л вода, 2-3 зърна бахар, 1/3 ч.л. смлян черен пипер, 2 бр. неголеми дафинови листа, 2 с.л. с връх нарязан пресен магданоз, 1
ч.л. с връх сладък червен пипер,1 с.л. бяло вино, 2-3 щипки лют червен пипер, щипка
захар, сол на вкус.
Начин
на приготвяне: Измитите
и почистени дреболии на заека сваряваме в леко подсолена вода с
дафиновият лист и виното, до полуготовност. Прецеждаме бульона, дреболиите
нарязваме на дребно.
Запържваме в мазнината нарязаният на ситно лук и чесън.
След това сладкият червен пипер за 60 сек. Добавяме нарязаните чушка, моркови, целина,
ориза и подправките. Варим около 15 мин. на умерен огън под похлупак. После връщаме
нарязаните дреболии обратно в чорбата, слагаме обеленото и нарязано на дребно
домати омесено със захарта. Варим още 10-12 мин. под похлупак. Снемаме от
огъня, посоляваме, поръсваме с лют пипер и нарязан пресен магданоз.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар