Канапе –
½ ч.ч. /250 мл/ ориз, сол, черен пипер.
Начин
на приготвяне: Месото измиваме, подсушаваме и нарязваме на
ивици с дължина около 3.5 см. Загряваме мазнината и запържваме на умерено силен
огън за около 5-6 мин.. Прибавяме нарязаният на ситно лук и го запържваме за
2-3 мин. Намаляваме огъня на умерен, слагаме нарязаните на четвъртинки гъби. Задушаваме
под похлупак около 5 мин. Поръсваме с червеният пипер, добавяме виното, пресованият чесън,
нарязаните морков и червена чушка. Доливаме с вода колкото да покрие
продуктите, захлупваме и оставяме да се задуши около 30-35 мин. на слабо умерен
огън до готовност на месото. Това може да отнеме различно време в зависимост
как сте нарязали месото на дебелина. 5 мин. преди да снемем от огъня слагаме
настърганото домати със захарта, подправките, солта и магданоза.
Оризът сваряваме с вода в съотношение 1 към 3 на тих
огън. В края на варенето подправяме със сол и смлян чер пипер на вкус.Разстиламе готовият ориз на дъното на чиния и отгоре изсипваме задушеното месо.
Задушавайте
под похлупак до снемането на ястието от огъня. Периодично разбърквайте докато е
на нагревателният уред. Оставете с похлупака още 10 мин. да постои, когато изключите котлона /печката/.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар