Този сладкиш е изцяло дело на фантазията ми. Бях мотивиран от рецептата за сладкиш „Агнеса”. Нагласих продуктите за блата според моят вкус, а отгоре слагам крем в зависимост продуктите които имам под ръка. Дано и на Вас да допадне.
Продукти:
180 г краве масло, 180 г пудра захар, 100 г смелени орехови ядки, 2 яйца,
180 г бяло брашно, 3 с.л. прясно мляко, 1 пакетче бакпулвер - 10
г, 4 бр. ванилии.
Крем –
крем нишесте, разбита сметана и маскарпоне в съотношение 1:1, само сметана и
сгущeнка, плодове и т.н. Кремът трябва да бъде около 250 – 300 г
Начин
на приготвяне: Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се по малко прясното
мляко и пресятото брашно омесено с бакпулвера.Накарая се слагат смелените
орехи, ванилията и разбитите на пяна яйца. Всичко се разбърква с дървена лъжица
много добре. Изсипва се в намазнена и набрашнена тава /26 см диаметър/. Пече
се на предварително загрята фурна на 180 градуса около 25-30 мин. /проба с
дървена клечка за готовност/. След като се изпече, изстиналият напълно блат се
залива с крем или друга глазура по Ваше желание.
Добър
апетит!
Чуден е!
ОтговорИзтриванеКак няма да допадне! С толкова орехи и масло веднага ме спечели!
ОтговорИзтриване