Лют сос Чили по желание.
Начин на приготвяне: Разпределете
продуктите на четири. Сложете по една супена лъжица нарязан пресен магданоз на
дъното на всяко гювече. Покрийте с нарязани тънки резенчета домат, върху тях
нарязан пресен лук, изцедените гъби, нарязания на дребни парчета суджук,
сложете щипка смлян чер пипер, после нарязаните плочки сирене /100 гр. сирене
нарязвам на 3 плочки и изцяло покривам сложените продукти/, поръсвате с щипка
червен пипер, покривате с ТЪНКИ резенчета домати. Слагате лъжица вода – 25 мл.
или бульон, после нарязаното на малки парчета краве масло- по 25 гр. на всяко
гювече. Сложете капака на гювечето и печете във фурна загрята на 190 градуса
15-18 мин. Изваждате, махате капака, счупвате по едно яйце отгоре и допичате
още 10-12 мин. / в зависимост колко рохкаво искате да е изпечено яйцето/.
Изваждате, поръсете с магданоз и сервирайте топло.
отгоре.
Добър апетит!
Не бих отказала едно такова гювече!
ОтговорИзтриванеПоздрави!