Продукти: 1
л прясно мляко, 6- 7 с.л. с връх пресято бяло брашно, 1 с.л. портокалов или
лимонов сироп, 1 ч.ч. захар, 3 големи бишкоти, 100 г стафиди или сушени
боровинки /можете да ги замените с пресен плод – банан, ябълка, по вкус/.
За
карамела – 7 с.л. с връх захар и 7 с.л. вода.Счукани орехи, сироп за украса.
Начин
на приготвяне: Омесвате пресятото брашно с 1 ч.ч. захар и
250 мл хладко мляко. Разбивате с телена бъркалка докато се получи гладка смес,
без бучици.
В дълбок съд изсипвате 7 с.л. с връх захар и 7 с.л. вода и карамелизирате
на силен огън. Отнемате от огъня. При постоянно бъркане изливате отгоре 750 мл
ГОРЕЩО мляко. Връщате обратно на УМЕРЕН ОГЪН и бъркате докато се разствори
напълно карамела. След това бъркайки прибавяте сместа от брашното и сиропа.
Държите на огъня докато се сгъсти- около 20 мин. Не забравяйте да го бъркате,
да не се получи на бучици. Ако такива се появят, просто при прехвърляне в съдове
прецедете през сито /цедка/.На дъното на подходящи купички разпределяте стафидите /нарязаните плодове/ и бишкотите.
Наливате отгоре горещия крем. Оставяте на хладно да изстине напълно. НЕ СЛАГАЙТЕ ГОРЕЩИЯТ КРЕМ В ХЛАДИЛНИК.
Добър
апетит!
Ама, че е вкусен! Хубав ден, Ванка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Креми! Хубава вечер! Поздрави!
ИзтриванеИнтересно и приятно кремче!
ОтговорИзтриванеПоздрави!