Начин на приготвяне: Зелето нарязваме на дребно,
посоляваме със солта и стриваме леко с ръце. Омесваме с чубрицата и оставяме да
престои така 30 мин.
Нарязваме
месото на парчета по 5-6 см и го запържваме в олиото за около 10 мин. на
умерено силен огън. Прибавяме нарязаните лук, чесън и морков. Запържваме още
2-3 мин. После червеният пипер, задушаваме около минута.Слагаме отгоре приготвеното зеле, заливаме със 150 мл гореща вода и разбъркваме. Оставяме да се задушава под капак на слаб огън. След 20 мин. прибавяме доматите омесени със захарта. Ястието се оставя да се свари добре /отне ми още 45 мин./, разбърквате от време на време. 10 мин. преди да свалите от огъня поръсвате със сол, подправките и магданоза.
Поднасяте с люта чушка.
Добър апетит!
П.П. Умишлено не съм дал време на
приготвяне, защото различните видове зеле се сваряват за различно време. Можете
ястието да го прехвърлите в тавичка накрая и да го запечете във фурна на 250 градуса
за 10-на минути.
А така, с люта чушка! :) Прекрасно есенно ястие, Ванка!
ОтговорИзтриванеНа това децата ми му казват "Овче рунце - вълче сърце" (от Хитър Петър) ;)
Да ви е сладко, Ванка! Хубав ден!
Благодаря Ирма!
ОтговорИзтриване