3 супени лъжици олио за доматеният сос.
Начин
на приготвяне: Измийте патладжаните и ги нарежете на шайби
с дебелина 0.5 сантиметра. Сложете ги в подсолена вода за 45 мин. След това ги
измийте на студена течаща вода и оставете за 30 мин. да се отцедят. Всяка шайба
оваляйте леко в брашно и изтръскайте. В дълбок тиган загрейте добре олиото и изпържете патлажаните от двете страни до леко
златист цвят.
В подходящ съд загрейте 3 супени лъжици олио, прибавете
нарязаните на ситно лук, скилидки чесън, морков. След това настърганите на едро
ренде домати /без кожичката/. Като заври, намалявате огъня да къкри, слагате нарязаните
на малки лентички чушки и задушавате 15 минути. Снемате от огъня, прибавяте солта,
захарта, черния пипер. Обърквате и оставяте под похлупак още 15 минути. Нареждате
изпърженият патладжан в чиния, заливате с доматеният сос и поръсвате с
накълцаният пресен магданоз.
Добър
апетит!
Прекрасно лятно удоволствие! Благодаря Ванка, цар си на тези вкусотии!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Йоли1
ИзтриванеАко аз съм цар на вкуоитиите, ти си императрица. :)
Поздрави!
вярвам че ще е вкусно
ОтговорИзтриване