Продукти:
2 яйца + 3 жълтъка
1 и 1/3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
¾ ч.ч. смелени орехи
65 г краве масло
200 г заквасена сметана
500 г изцедено кисело мляко
110 г пудра захар
1 компот от кайсии
2 праха ванилия
1 бакулвер
3-4 с.л. захар и ½ ч.л. лимонов сок за крокант.
2 яйца + 3 жълтъка
1 и 1/3 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
¾ ч.ч. смелени орехи
65 г краве масло
200 г заквасена сметана
500 г изцедено кисело мляко
110 г пудра захар
1 компот от кайсии
2 праха ванилия
1 бакулвер
3-4 с.л. захар и ½ ч.л. лимонов сок за крокант.
Начин на приготвяне:
Плодовете от компота се изцеждат. Разбиваме добре кравето масло със захарта. Прибавяме към сместа едно по едно яйцата и жълтъците, като разбъркваме постоянно. След това на малки дози добавяме брашното омесено с бакпулвера и ванилията. Карамелизиране 3-4 с.л. захар с лимоновия сок и заливаме дъното на предварително затоплена форма /тавичка-22 см/.Нареждаме отгоре изцедените плодове кайсия /става и с пресни/. Намазваме страните на формата с масло, заливаме със сместа и печем на загрята фурна – 190 градуса около 30 мин.. След като е готов се обръща в чиния за сервиране и се залива със сока на компота докато е още топъл.
/Абе, аз не го изчаках толкова/
Ч.ч – 250 мл
Добър апетит!
Преди доста години този сладкиш беше доста известен. А ти си го обогатил с добавката на чудесен крем!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
И сега си правя "Кайсиева торта", любимата на цялото семейство! :)
ОтговорИзтриване