около
Начин на
приготвяне: Нарежете гъбите на тънки филийки и ги задушете в
2 с.л. олио. Оцедете ги. После прибавете 1/3 ч.л. чер пипер, 1/2 с.л. магданоз
и 1/3 ч.л. сол. Омесете добре.
Месото – разрежете на три части, като оформите правоъгълник с дебелина
2.5 см /без прекъсване и да няма прорези и дупки по него/. Разстелете върху него задушените и овкусени гъби, като
оставите място от единият край около 1.5 см
за да може да го загънете добре. Навивате на руло, като пристягате.
Посолявате и поръсвате с малко чер пипер и кимион. Отгоре покривате отвсякъде с
тънко нарязаният бекон /бузи или сланина/. Намазвате тънко с олио, омесено със
смлян червен пипер. Увивате като пакет с канап за месо. В дълбок овален
керамичен съд /аз нямах
такъв и използвах правойгълна форма за кекс/, застилате дъното с нарязан на
тънки колелца лук, слагате
пакетираното месо, и го облепяте от Всички страни с лук на колелца.В една купа се смесват чушките (нарязани на филийки) магданоза, малко черен пипер, сол и виното, след това добавете водата и олиото. Изливате всичко върху месото. Слагате капак и печете на 160 градуса загрята фурна 1ч. и 45 мин. След това увеличете на 230 градуса и допечете още 35 мин. Ако искате рулото да има препечена коричка, отворете капака, махнете зеленчуците отгоре. Намажете с малко олио и поръсете с червен пипер. Запечете на силна фурна около 10 мин.
От останалата течност и зеленчуци след печенето може да
се направи сос. Те се пасират , слагат се слаб огън и добавя 200 мл течна
сметана.
Сервира се топло с варени, пържени или печени картофи.
Добър апетит!
Рулото е
направено по мотиви от сръбската кухня - Balkanska
kraljica
Рулото е перфектно, Иване! А картофките са много слънчеви!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеРазби ме с тези зеленчуци отгоре! Страхотно месце, очите ми останаха, Ванка!
ОтговорИзтриванеБлагодаря Йоли! Много вино отнесе рулото. :) Поздрави!
Изтриване