вторник, 13 май 2014 г.

Пилешко месо с червено цвекло, спанак и кишу

Бързото приготвяне на крехко пилешко месо е предпочитано от кулинарите. Днес ще Ви предложа малко екзотика. Колкото да изглежда странно на вид /леко зачервено/, толкова е вкусно – просто невероятен вкус. J

Продукти: 2 бр. пилешки гърди – 500 г, 200 г пресен спанак – листа, 2 бр. зелени чушки, 1 бр. червена чушка, 1 бр. червено цвекло – средно голямо, 1 бр. мандарина, 6 с.л. соев сос, 4 с.л. зехтин, 5-6 скилидки чесън, пресен джинджифил с размер на средноголям орех, 1 шепа сурово кишу

Начин на приготвяне: Нарежете чушките на ивички по 3.5 – 4 см, цвеклото на малки правоъгълници с дебелина 5 мм, 3 от скилидките на чесън на ситно, останалите запазете цели. Спанакът го накиснете в студена вода за 30 мин., оцедете и нарежете на лентички. Изцедете сокът на мандарината, месото нарежете на парчета по 2-3 см .

Сега вече можем да започнем процеса на готвене. Сложете тигана на силен огън с 3 с.л. зехтин. Като започне да „цвърчи” пуснете ситно нарязаният чесън и чушките. Пържете около минута. Прибавете нарязаното месо, бъркайте енергично 4-5 мин. да се капсулира отвсякъде. Добавете 4 с.л.соев сос. Още около минута бъркате. Слагате нарязаното цвекло, сокът от мандарината и настърганият на дребно джинджифил. Намаляте огъня на умерен, захлупвате  и оставяте да къкри 15 минути. След това добавете спанакът, кишуто, 2 цели скилидки чесън, 2 с.л. соев сос и 1 с.л. зехтин. Увеличете огъня на силен и бъркайте още 2 мин. Готово.

Добър апетит!

 

2 коментара:

  1. Чудесна комбинация, Ванка :)
    Обичам цвеклото и на салата с ядки и мандарина, или червен грейфрукт.
    Сигурна съм във вкуса!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Дани! Наистина вкусът е вълшебен! Особено ако престои 10 мин. захлупено ястието, след като е приготвено.

      Изтриване