Продукти: 2 бр. пилешки гърди –
500 г, 200 г пресен спанак – листа, 2 бр. зелени чушки, 1 бр. червена
чушка, 1 бр. червено цвекло – средно голямо, 1 бр. мандарина, 6 с.л. соев сос,
4 с.л. зехтин, 5-6 скилидки чесън, пресен джинджифил с размер на средноголям
орех, 1 шепа сурово кишу
Начин на приготвяне: Нарежете чушките на ивички по 3.5 – 4 см,
цвеклото на малки правоъгълници с дебелина 5 мм, 3 от
скилидките на чесън на ситно, останалите запазете цели. Спанакът го накиснете в
студена вода за 30
мин., оцедете и нарежете на лентички.
Изцедете сокът на мандарината, месото нарежете на парчета по 2-3 см .
Сега вече можем да
започнем процеса на готвене. Сложете тигана на силен огън с 3 с.л. зехтин. Като
започне да „цвърчи” пуснете ситно нарязаният чесън и чушките. Пържете около
минута. Прибавете нарязаното месо, бъркайте енергично 4-5 мин. да се капсулира
отвсякъде. Добавете 4 с.л.соев сос. Още около минута бъркате. Слагате
нарязаното цвекло, сокът от мандарината и настърганият на дребно джинджифил.
Намаляте огъня на умерен, захлупвате и
оставяте да къкри 15 минути. След това добавете спанакът, кишуто, 2 цели скилидки
чесън, 2 с.л. соев сос и 1 с.л. зехтин.
Увеличете огъня на силен и бъркайте още 2 мин. Готово.
Добър апетит!
Чудесна комбинация, Ванка :)
ОтговорИзтриванеОбичам цвеклото и на салата с ядки и мандарина, или червен грейфрукт.
Сигурна съм във вкуса!
Поздрави!
Благодаря Дани! Наистина вкусът е вълшебен! Особено ако престои 10 мин. захлупено ястието, след като е приготвено.
Изтриване