Продукти:
1 кг. картофи, 150 гр. сирене, 2 к.ч. разтопено краве масло – около 100 мл. , 2 с.л. с връх брашно, 3 бр. яйца, 120 гр. кашкавал, 1 ч.ч. /250 мл./ кисело мляко, 1 и 1/2 с.л. галета, чубрица, чер пипер, сол, магданоз на вкус.
Приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и настъргваме на едро ренде. Сиренето също настъргваме и омесваме с картофите, като добавяме сол на вкус, чер пипер, чубрица и магданоз. В намазана с масло тава и поръсена с галета сипваме сместа. В отделен съд, като бъркаме към разтопеното масло прибавяме един по един жълтъците и киселото мляко с ½ от настъргания кашкавал. Разбиваме много добре, сипваме разбитите на сняг белтъци, поръсваме с брашното и объркваме внимателно с дървена лъжица. Заливаме картофите и най-отгоре слагаме останалата част от настъргания кашкавал. Печем на предварително загрята умерена фурна 190 градуса около 25 - 30 мин., до порозовяване отгоре.
1 кг. картофи, 150 гр. сирене, 2 к.ч. разтопено краве масло – около 100 мл. , 2 с.л. с връх брашно, 3 бр. яйца, 120 гр. кашкавал, 1 ч.ч. /250 мл./ кисело мляко, 1 и 1/2 с.л. галета, чубрица, чер пипер, сол, магданоз на вкус.
Приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и настъргваме на едро ренде. Сиренето също настъргваме и омесваме с картофите, като добавяме сол на вкус, чер пипер, чубрица и магданоз. В намазана с масло тава и поръсена с галета сипваме сместа. В отделен съд, като бъркаме към разтопеното масло прибавяме един по един жълтъците и киселото мляко с ½ от настъргания кашкавал. Разбиваме много добре, сипваме разбитите на сняг белтъци, поръсваме с брашното и объркваме внимателно с дървена лъжица. Заливаме картофите и най-отгоре слагаме останалата част от настъргания кашкавал. Печем на предварително загрята умерена фурна 190 градуса около 25 - 30 мин., до порозовяване отгоре.
Добър апетит!
Почти месец не съм влизала по блоговете, пък ти си ги наредил едно след друго все вкусни неща! Не знам кое да гледам по-напред! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!