петък, 4 април 2014 г.

Сладкиш с бисквити и шоколад.


Много приятен сладкиш. За да се насладите на вкусът му, трябва да го оставите да се охлади напълно. 

Продукти: 180 г краве масло, 450 мл кондензирано мляко, 250 г обикновени бисквити, 150 г орехови ядки, 120 г черен шоколад, по 1 с.л. сушени плодове – ананас, червени боровинки, стафиди, 2 ч.л. коняк. 

Начин на приготвяне: Разтапяме 100 г краве масло и заливаме дъното на тава с размери 30 на 22 см . Върху него слагаме 130 г натрошени на дребно бисквити,  натрошеният на дребно шоколад, разпределен равномерно. Отгоре  смес от 50 г смелени орехи и 50 г смелени бисквити, поръсваме с 50 мл конзензирано мляко и 30 г нарязано на много ситно краве масло. След това накълцаните на дребно орехови ядки и омесените с коняка сушени плодове.  Върху тях останалата част от НАТРОШЕНИТЕ на дребно бисквити. Заливаме с кондензираното мляко. След като попие в бисквитите  поръсваме равномерно с останалото краве масло, нарязано на дребни парченца. Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса около 25 мин.След изваждането оставяме да се охлади за около 8 часа на хладно място.
Тъй като има различно печащи фурни, ориентир ще бъде равномерното порозовяване отгоре на сладкиша. Пека в тавичка от Йенско стъкло. Орехите можем да заменим с бадеми – смелените орехи с бадемово брашно. Също и да добавим сушени плодове по желание, както и  кокосови стърготини. 

Добър апетит!

2 коментара: