Много приятен сладкиш. За да се
насладите на вкусът му, трябва да го оставите да се охлади напълно.
Продукти: 180 г краве масло,
450 мл кондензирано мляко, 250 г обикновени бисквити, 150 г орехови ядки,
120 г черен шоколад, по 1 с.л. сушени плодове – ананас, червени боровинки,
стафиди, 2 ч.л. коняк.
Начин на приготвяне: Разтапяме 100 г краве
масло и заливаме дъното на тава с размери 30 на 22 см . Върху него слагаме 130 г
натрошени на дребно бисквити, натрошеният
на дребно шоколад, разпределен равномерно. Отгоре смес от 50 г смелени орехи и 50 г смелени
бисквити, поръсваме с 50 мл конзензирано мляко и 30 г нарязано на много ситно
краве масло. След това накълцаните на дребно орехови ядки и омесените с коняка
сушени плодове. Върху тях останалата
част от НАТРОШЕНИТЕ на дребно бисквити. Заливаме с кондензираното мляко. След
като попие в бисквитите поръсваме
равномерно с останалото краве масло, нарязано на дребни парченца. Печем в
предварително загрята фурна на 180 градуса около 25 мин.След изваждането
оставяме да се охлади за около 8 часа на хладно място.
Тъй като има различно печащи фурни, ориентир ще бъде равномерното порозовяване
отгоре на сладкиша. Пека в тавичка от Йенско стъкло. Орехите можем да заменим с
бадеми – смелените орехи с бадемово брашно. Също и да добавим сушени плодове по
желание, както и кокосови стърготини.
Добър апетит!
Ох, каква калорична бомба ще е това, ама от най-вкусните! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ле ле... Ама че е вкусно! Благодаря.
ОтговорИзтриване