Продукти: 2 и 1/2 ч. ч. брашно, 160 мл прясно мляко, 10 г прясна мая , 15 г краве масло, 1 с.л. захар, ¾ ч.л. сол, 1 яйце, 180 г сирене
Олио за пържене.
Начин на приготвяне: В топло мляко сипете 1 ч.л. захар и я разбъркайте да се разствори. Добавете маята, също я разтворете.Оставете на топло да набъбне /появяват се мехурчета/. Добавете останалото топло мляко, захарта и солта. След това 2/3 от пресятото брашно. Замесете тесто, като постепенно слагата размекнатото краве масло и останалото брашно. Трябва да се получи МЕКО тесто, леко лепнещо. Оставете го в намазнен, покрит съд на топло да втаса за 40-45 мин., да удвои обемът си.Извадете и разделете на 10 части. Разточете правоъгълници. Напълнете със сирене /също разделено на 10 части/. Завийте и пържете на силен огън докато се получи тъмно златист цвят. Извадете и оцедете на готварска хартия.
Добър апетит!
Ще ги пробвам, Ванка, обезателно :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеОсвен формата каква е разликата с най-обикновените мекици, които правим загънати със сиренце?
ОтговорИзтриванеВъв формата. :) Въпрос на вкус!
ИзтриванеНаправих, но станаха мекици със сирене, едно време 90те години бяха съвсем други, със страхотен вкус
ОтговорИзтриванеДа, наистина е така. Просто тестото стоеше по ронливо и пирожките се получаваха с по твърда обвивка.
ОтговорИзтриване