вторник, 11 юни 2024 г.

Панирани тиквички

 


Сега е сезонът на тиквичките. Днес пържих пилешки хапки с панировка от китайската кухня. Тъй като ми остана половината реших да панирам с нея тиквички. Добавих само по малко смлян чесън и стрит сух копър. Получи се нещо вълшебно. С кисело мляко всички си похапнаха от тиквичките и те …………. свършиха.

Продукти: 700 г млади тиквички, 2 белтъка, 1 ч.ч. /200мл/ пшенично нишесте, 1/2 ч.л. бакпулвер, 100-150 мл студена вода, 1 ч.л. с връх сух чесън, 1 ч.л. с връх стрит сух копър, 1 ч.л. с връх сол. 

Растително масло за пържене.

 

Начин на приготвяне:  Разбивате белтъците като доливате постепенно 1/2 от водата. Нишестето смесвате с бакпулвера, солта, чесъна и копъра. Прибавяте при постоянно биене с миксер при разбитите белтъци. Добавете още вода докато стане като средно гъста боза.  Ако получената смес е рядка прибавете още нишесте, ако е гъста – студена вода. Трябва да се получи кремообразна смес със средна гъстота.

Измивате тиквичките, почиствате ги от дръжките и нарязвате на колелца с дебелина 8 мм . Топвате всяко кръгче в панировъчната смес и пържите на силен огън около 3 - 3,5 минути от всяка страна до приятно порозовяване.

Поднесете с кисело мляко.

Добър апетит!

1 коментар: