Сега
е сезонът на тиквичките. Днес пържих пилешки хапки с панировка от китайската
кухня. Тъй като ми остана половината реших да панирам с нея тиквички. Добавих
само по малко смлян чесън и стрит сух копър. Получи се нещо вълшебно. С кисело
мляко всички си похапнаха от тиквичките и те …………. свършиха.
Продукти: 700 г млади тиквички, 2 белтъка, 1 ч.ч. /200мл/ пшенично нишесте, 1/2 ч.л. бакпулвер, 100-150 мл студена вода, 1 ч.л. с връх сух чесън, 1 ч.л. с връх стрит сух копър, 1 ч.л. с връх сол.
Растително масло за пържене.
Начин
на приготвяне:
Разбивате белтъците като доливате постепенно 1/2 от водата. Нишестето
смесвате с бакпулвера, солта, чесъна и копъра. Прибавяте при постоянно биене с миксер
при разбитите белтъци. Добавете още вода докато стане като средно гъста
боза. Ако получената смес е рядка
прибавете още нишесте, ако е гъста – студена вода. Трябва да се получи
кремообразна смес със средна гъстота.
Измивате тиквичките, почиствате ги от дръжките и
нарязвате на колелца с дебелина 8 мм . Топвате всяко кръгче в панировъчната
смес и пържите на силен огън около 3 - 3,5 минути от всяка страна до приятно
порозовяване.
Поднесете с кисело мляко.
Добър
апетит!
Идейка за гладни хора.
ОтговорИзтриване