За
Нова година бях в Турция и опитах този така апетитен суджук. За целта Ви трябва
пикантен турски суджук, ароматно миришещ на кимион. Ястието се приготвя бързо и
лесно. Още по бързо се изяжда.
Продукти за 4 порции: 400 г турски суджук, 500 г чушки „Сиврия“,
става и с Чордаджийки, 150 г лук /2 глави или 1 връзка пресен/, 2 люти зелени чушлета, 2 скилидки
чесън по желание, 100 г домати, 70 мл зехтин, 1 с.л. пресен копър, 1 с.л. пресен магданоз, 1
ч.л. смлян червен пипер, ½ ч.л. сол - на вкус.
Начин на
приготвяне: Суджукът нарежете на колелца с дебелина 5 мм. И запържете в зехтина
от двете страни докато леко покафенеят. Извадете.
Почистете лука и го нарежете на тънки полумесеци.
Запържете го в същия зехтин докато омекне и промени цвета си. След това
нарежете на едри парчета чушките „Сиврия“ и лютите чушлета. Запържете ги за 5
минути при лука. После сложете смления червен пипер и 2 пресовани скилидки чесън по желание.
Върнете обратно
суджука в тигана, добавете едро нарязания и обелен домат, копъра и магданоза.
Посолете. Пържете още 2-3 минути и извадете.
Сервирайте
веднага заедно с маслини поръсени с мащерка и прясно сирене. Топлата питка с
хрупкава корица е задължителна.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар