Една рецепта от турската кухня.
Продукти:: 500 г спанак, 150 г сирене, 2 яйца, 100 г брашно, 2 големи стръка пресен
лук, 1 с.л. кисело мляко, ½ връзка магданоз, 1 с.л. пресен копър, ½ ч.л. смлян
черен пипер,2 щипки сол.
Олио за пържене
Начин на приготвяне: Почистете, измийте и нарежете на ситно зеленчуците. Запържете в 60 мл растително масло първо за 2 минути лука, после за 5 минути спанака. Оцедете и оставете да изстинат. Смесете с яйцата, ситно натрошеното сирене, пресятото брашно, млякото, накълцаните магданоз и копър, черния пипер и сол /по желание/. Ако сиренето е достатъчно солено, не е нужно да слагате сол.
Загрейте растително масло на силен огън, със супена
лъжица слагайте от сместа, като леко притискате да оформите кюфтенца. Пържете
по 2-2,30 минути от всяка страна. Извадете и оставете върху кухненска хартия да
се оцеди излишната мазнина.
Сервирайте с млечен чеснов сос.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар