сряда, 13 септември 2023 г.

Сладко-кисел сос с люта чушка, чесън и джинджифил

 


 

Продукти: 3 червени люти чушлета, 1 парче пресен джинджифил – 3 см, 3 големи скилидки чесън, 100 г кафява захар, 270 мл вода, 80 мл оризов оцет, 1 с.л. доматено пюре, 1 с.л. с връх царевично нишесте, 2 ч.л. захар.

Начин на приготвяне: Почистете чушлетата от дръжките и семето, обелете джинджифила и скилидките чесън. Смелете всичко в блендер на пюре /може да добавите малко от водата/. Налейте водата  в тенджера, като оставите 30 мл за разреждане на нишестето. Сложете захарта и солта, и оставете да заври на среден огън. След това добавете зеленчуковата смес, оцета и доматеното пюре и гответе още няколко минути, като бъркате постоянно. Разтворете нишестето с останалата вода, изсипете в соса и гответе, като разбърквате, докато се сгъсти.

Сосът е особено подходящ за панирани пилешки хапки.

Добър апетит! 


 

П.П. Аз лично добавих ч.л. мед, тъй като червените ми чушки бяха много люти и 1 ч.л. светъл соев сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар