Продукти: 3 червени люти чушлета, 1 парче пресен джинджифил – 3 см, 3 големи скилидки чесън, 100 г кафява захар, 270 мл вода, 80 мл оризов оцет, 1 с.л. доматено пюре, 1 с.л. с връх царевично нишесте, 2 ч.л. захар.
Начин
на приготвяне: Почистете чушлетата от дръжките и семето,
обелете джинджифила и скилидките чесън. Смелете всичко в блендер на пюре /може
да добавите малко от водата/. Налейте водата в тенджера, като оставите 30 мл за разреждане
на нишестето. Сложете захарта и солта, и оставете да заври на среден огън. След
това добавете зеленчуковата смес, оцета и доматеното пюре и гответе още няколко
минути, като бъркате постоянно. Разтворете нишестето с останалата вода,
изсипете в соса и гответе, като разбърквате, докато се сгъсти.
Сосът е особено подходящ за панирани пилешки хапки.
Добър апетит!
П.П.
Аз лично добавих ч.л. мед, тъй като червените ми чушки бяха много люти и 1 ч.л.
светъл соев сос.
Няма коментари:
Публикуване на коментар