Продукти: 160 г бяло брашно, 2 бр. яйца /L/, 250 мл кефир 4%, 100 мл вряща вода, 1 ч.л. захар, 1/3 ч.л. сол, 40 г разтопено краве масло, 1 ванилия – 0,2 г.
Краве масло за намазване на тигана.
Начин на приготвяне: Разбиват
се леко с телена бъркалка яйцата, захарта, ванилията и солта. След това, при
постоянно бъркане се прибавя кефира. После на порции пресятото брашно. Разбива
се добре, да няма бучици и да се получи еднородна смес. Постепенно се добавя
врящата вода / на малки дози при постоянно бъркане/ и накрая разтопеното масло.
Трябва да се получи еднородна смес с гъстотата на боза.
Оставя се да почине 30 мин. В нагрят тиган
/диаметър 26 см /на умерена температура, със смазано с краве масло
/става и с олио/ дъно се изливат 1черпак от тестото. Пече се от едната
страна, после от другата.
Добър
апетит!
П.П.
В зависимост от брашното сместа може да поеме повече или по малко от него.
Важно е да стане като боза. Да се точи от черпака.
Чудни са!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване