Продукти:
250
г бяло брашно, 130 мл хладка вода, 30
мл олио, 1 ч. л. сол, 1 ч.л. суха мая, 25 г краве масло, щипка захар.
За
поръсване – 1 ч.л. ким, 1 ч.л. стрита суха чубрица, 1 ч.л. сусамено
семе, 1 ч.л. едра морска сол.
По
желание – 1 яйце за
намазване.
Начин
на приготвяне:
Пресейте брашното, смесете го със солта и захарта. Разбъркайте. Направете
кладенче. В хладката вода разтворете маята и оставете да набъбне. Излейте в
брашното и замесете тесто. Кравето масло разтопете. С намаслени от него ръце
премесвайте тестото, докато поеме всичкото масло. Оставете в намаслен съд да
удвои обема си – около 60 минути.
Извадете, разточете върху лист за печене квадрат с
размери 25 на 30 см, с дебелина 4 мм. По желание можете да намажете разточеното
тесто с разбито яйце. Нарежете ленти с ширина 1 – 1,2 см . Поръсете с чубрица,
ким, сусамено семе и морска сол. Разделете
ивиците тесто да има малко разстояние между тях. Прехвърлете заедно с листа в
тава за печене. Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса 15 мин.
Готово!
Добър
апетит!
П.П.
Ако не намазвате с разбито яйце тестото, поръсете с подправките и солта отгоре,
притеснете леко с точилка и тогава разделете на ленти.
Няма коментари:
Публикуване на коментар