Бързо,
лесно и вкусно
Продукти:
4
бр. яйца L,
200 г сварени картофи, 1 стрък пресен лук, 40 мл зехтин, 30 мл течна сметана, ½
ч.л. смлян черен пипер, 1 с.л. накълцан пресен магданоз, 1 с.л. накълцан пресен
копър, ½ ч.л сол.
Начин
на приготвяне: Нарязвате
почистените сварени картофи на колелца с дебелина 0,5 см . Запържвате ги в
зехтина за 90 сек. от всяка страна. Разбивате леко яйцата и сметаната с вилица.
Прибавете подправките и солта. Разбъркайте. Заливате картофите отгоре и пържите
от всяка страна по 3 мин. на умерен
огън.
Омлета
се обръща с помощта на капак или по голяма чиния. Това са продукти за тиган с
диаметър 24 см . Сервирайте с чеснов сос.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар