Продукти: 600
г прясно зеле /кьосе/, 180 г моркови, 100 г леко кисела ябълка, 50 г резенчета
от глава целина, 50 мл растително масло,
50 мл 6% ябълков оцет, ½ ч.л. мед, ½ ч.л горчица, ½ част от малка люта червена
чушка, 1 с.л. пресен магданоз.
Начин
на приготвяне: Почистеното зеле нарежете на лентички по 3-4
см . Морковите, обелената и почистена ябълка и резенчета целина настържете на
едро ренде. Лютата чушка почистете от дръжките и семето. Накълцайте на много
ситно. Омесете всичко внимателно. Оцета, растителното масло, меда, горчицата и
солта смесете. Залейте салатата и разбъркайте. Прибавете магданоза о объркайте
още веднъж. Налейте си хубава изстудена ракия и
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар