Бързо,
лесно и вкусно.
Продукти: 1 кг
тиквено пюре, 100 г пудра захар, 50 г течен мед, 60 г счукани орехи, 30 г
стафиди, накълцани на ситно, 200 г заквасена сметана, 200 г маскарпоне
/безсолно крема сирене/, 50 г размекнато краве масло, 1/2чаена лъжица канела,
щипка кардамон, щипка смляно индийско орехче, 1/2 ч.л. настърган пресен джинджифил
Настърган шоколад за поръсване. Сироп от сини сливи за
поливка.
Начин на приготвяне: Тиквеното пюре / можете да изпечете или сварите тиква и пасирате/ смесете с всички останали продукти до еднородна смес. Разпределете в чаши и оставете за 4 часа в хладилник.
Начин на приготвяне: Тиквеното пюре / можете да изпечете или сварите тиква и пасирате/ смесете с всички останали продукти до еднородна смес. Разпределете в чаши и оставете за 4 часа в хладилник.
При поднасяне можете да поръсите с настърган шоколад и
залеете със сироп от сини сливи.
Добър
апетит!
Днес видях да продават тикви и сега ме е яд, че не си купих. Много вкусно изглежда.
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Кремът си заслужава. Днес му добавих малко сладко от сини сливи и стана превъзходен. Поздрави!
ИзтриванеПрекрасен десерт с тази есенна царица - тиквата.Много я обичаме печена, в крем - супи и кремове.Моята баба навремето през есента и зимата непрекъснато печеше тиква.Аз правя салати със сурова тиква, както и сурови десерти.
ОтговорИзтриванеПоздрави и лека и спорна нова седмица !