Продукти: 150
г пилешко филе, 4-5 чери доматчета, 2 яйца, 2 филийки хляб, 6 големи листа
салата айсберг, 2 с.л. зехтин, 1 ч.л. сок от лимон, 50 г горчица, 1 скилидка
чесън, настъргана, 2-3 щипки сусамено семе, сол на вкус
Смлян черен пипер, чесън на прах, сол и 1 с.л. зехтин за
мариноване на пилешкото месо.
Начин
на приготвяне: Яйцата сварете за 12-13 мин. и нарежете на
едри парчета. Пилешкото филе нарежете на парчета с дебелина 5 мм и мариновайте
за 1 час. След това изпечете на грил тиган до приятно покафеняване. Препечете
двете филии хляб. Аз го направих в тостер, но може и на печка, до кафеникав
цвят. По желание можете да ги намажете с чесново масло. Нарежете ги на дребни
парчета. На дъното на чиния сложете накъсаната на едро салата, после нарязаните
на половинки чери доматчета, нарязаните на едро сварени и обелени яйца, и
късчета изпечено пилешко филе.
Смесете в отделен съд зехтина, лимоновия сок,чесъна, солта и
горчицата. Залейте салатата и посипете със сусамено семе.Готово! Добър апетит!
П.П.
За заливка използвах тази марината.
Чудесна!
ОтговорИзтриване