Продукти: 150
г пресни гъби /печурки/, 250 г безсолна извара или меко сирене, 200 грама пресни
броколи, 120 г пресни картофи, 100 г пресни моркови, 30 г лук, 5 г прясно смлян
бял пипер, 1 г смляно индийско орехче, 80 мл зехтин, 15 – 20 г сол /на вкус/,
500 мл вода.
Нарязан пресен копър при сервиране.
Начин
на приготвяне: Измийте зеленчуците, оцедете и ги нарежете на
дребно. Запържете гъбите на умерено силен огън около 7 мин., след това
прибавете нарязаните лук и морков. Пържете още 3 мин и отстранете от огъня.
В тенджера налейте 500 мл вода, прибавете половината сол
и сварете за 10 мин нарязаните броколи и картофи. След това изсипете заедно с
мазнината изпържените гъби, морков и лук. Варете на умерен огън още 10 мин. Намалете
на огъня на слаб и прибавете при постоянно бъркане изварата, докато се разствори напълно в течността. Посолете и сложете
подправките. Изключете огъня и оставете на уреда супата още 10-15 мин.
Сервирайте ястието топло, поръсено с пресен копър.
Добър
апетит!
Ако
приготвяте супата със сирене, намалете солта, защото сиренето е солено!
Няма коментари:
Публикуване на коментар