Продукти
за 2 броя рулца: 600 г пилешко месо от гърдите /две пилешки
гърди/, 150 г пушен бекон, 150 г гъби, 2-3 стръка пресен лук или 1 голяма глава
стар лук, 1 морков, 2 с.л. нарязан пресен копър, ½ ч.л. смлян бял пипер, ½ ч.л.
смлян кимион, 2 ч.л. желатин на прах, 1 ч.л. смлян червен пипер, 2 с.л. олио,
сол.
1-2 бр. дафинов лист, чер пипер на зърна ½ глава лук, ½ с.л.
сол, 1.5 л вода, 100 мл бяло вино.
1 с.л. бяло вино, 1 с.л. соев сос, 1 с.л. лют чили сос,
1-2 ч.л. мед, 1-2 с.л. зехтин, 2-3 щипки смлян червен пипер.
Върху двоен лист домакинско прозрачно фолио първо слагате тънко нарязания бекон, върху него едното начукано пилешко филе. Поръсвате с бял пипер, кимион, сол на вкус, 1 с.л накълцан пресен копър и 1 ч.л. желатин на прах. Отгоре половината от запържените гъби. Внимателно навивате на руло, като загъвате краищата по дължина да не излиза плънката. Обвивате изцяло и плътно с два-три пласта прозрачно домакинско фолио. Краищата завързвате с по дебел конец /канап/. По същият начин процедирате и с второто филе.
Загрявате в по широка и дълбока тенджера 1.5 л вода и 100 мл бяло вино. Щом кипне намалявате огъня на най ниска степен. На дъното на тенджерата поставяте обърната чиния или решетка. Рулата не трябва да има досег с дъното. Пускате 1-2 бр. дафинов лист, чер пипер на зърна ½ глава лук, ½ с.л. сол, притискате отгоре рулата с чиния да са постоянно под вода и захлупвате. Варите около 45 мин., след това изваждате рулата да изстинат напълно на хладно.
Отрязвате фолиото от единият край на рулото и внимателно го измъквате. Поставяте върху решетка сложена в тавичка с вода на дъното. После намазвате отвсякъде със смес от 1 с.л. бяло вино, 1 с.л. соев сос, 1 с.л. лют чили сос, 1-2 ч.л. мед, 1-2 с.л. зехтин, 2-3 щипки смлян червен пипер. Печете около 20 мин. във фурна загрята на 180 градуса предварително.
Извадете. Можете да го сервирате топло с подходящ сос или
салата, или след като изстине.
Добър
апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар