Продукти: 2
кг чушлета, 500 мл винен оцет – 6 градуса, 1 л вода, 100 г сол, 50 г захар, 100
мл олио, 2 връзки пресен копър, 2 глави чесън.
Начин
на приготвяне: Чушлетата се измиват и се изрязва част от
дръжките им. После се изпичат леко от двете страни, колкото да променят цвета
си. Накисват се в гореща марината
съставена от водата, оцета, олиото, солта и захарта. Оцеждат се и се нареждат в
буркани, като между тях се слага копър и обелени скилидки чесън / аз сложих още зърна бахар, чер пипер и по 1
бр. дафинов лист/. Заливат се с изстиналата марината. Слага се на 1 – ов буркан
по два аспирина за дълготрайност и се затварят добре. Съхраняват се на хладно и
тъмно място – мазе.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар