Продукти: 1
кг агнешки ребра, 2 супени лъжици мед, 3-4 супени лъжици бяло вино, сокът на 1
лимон, 2-3 скилидки чесън, 3 супени лъжици олио, 1 супена лъжица смлян чер
пипер, 1чаена лъжица сол, ½ чаена лъжица смлян чер пипер, ½ чаена лъжица смлян
кимион, 1 супена лъжица аджика, 1 супена лъжица пресен магданоз, по щипка-две
риган и розмарин.
Начин
на приготвяне: Смесете първо течните подправки, а после
сухите. Омесете ги заедно. Залейте измитите и подсушени агнешки ребра. Нека се
маринова захлупени в дълбок съд 2-3 часа. Периодично ги разбърквайте.
В по дълбока тава сложете скара – дървена или желязна.
Подредете върху нея маринованите агнешки ребра. Залейте ги отгоре с останалата
Ви марината /от съда в който са стояли/, долейте около 150-200 мл топла
/гореща/ вода в съда за печена. Покрийте с алуминиево фолио. Печете 90 мин. на
180 градуса предварително загрята фурна. След това махнете фолиото. Облейте
ребрата с течност от тавата. Печете още 20-25 мин на 220 градуса, като поне веднъж
ги обръщате да се зачервят приятно.
Налейте
си изстудено бяло вино и Добър апетит!
П.П. Рецептата е за ребра от агне до 23 кг . Аз лично към маринатата добавих 1.5 супени лъжици разтопено краве масло и 1 супена лъжица светъл соев сос. Когато махнах фолиото по време на печенето, добавих разрязана на 4-ри глава лук и 4-5 зелени малки пиперки- сладки.
П.П. Рецептата е за ребра от агне до 23 кг . Аз лично към маринатата добавих 1.5 супени лъжици разтопено краве масло и 1 супена лъжица светъл соев сос. Когато махнах фолиото по време на печенето, добавих разрязана на 4-ри глава лук и 4-5 зелени малки пиперки- сладки.
Така
приготвените печените ребра изчезнаха мигновено в комбинация с търговищки „Мускат“.
J
Тези ребра изглеждат много вкусни. Задължително ще пробвам рецептата, благодаря!
ОтговорИзтриване