Тъй
като си имам доста тиквички в градината използвам много лесен начин за
съхранение за зимата. Хем готови и вкусни.
Продукти:
Тиквички
за готвене.
Начин
на приготвяне: Нарязвате тиквичките /на кръгчета,
правоъгълници……../ с дебелина 6-8 мм . Печете ги на силен огън на грил тиган по
2 мин от всяка страна. Подреждате ги на дъска за рязане и като изстинат ги
слагате за 40 мин. във фризера, трябва
леко да замръзнат. После вадите и подреждате в найлонови кесии.
Обратно във фризера за зимата.
За консумацията – вадите, размразявате в чинии и мариновате с
маринатата по тази рецепта. Оставяте маринованите тиквички на хладно за 2 часа.
Вкусът им съвсем леко се отличава от прясно изпечените на
грил тиган.
Добър
апетит!
|
Тиквичките, след размразяване и мариновани |
Много хубав начин за консервиране, сигурно остават свежи така ги харесвам повече.
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Здравей! Наистина след размразяването са много свежи и на вкус много приятни. Хубав ден и на теб!
ИзтриванеИ аз ще пробвам този начин, но много леко са запечени.достатъчно ли е това ? Две минути само.Ще изпробвам и ще се убедя.Много начини изпробвах, но не съм доволна.Замразявам само на кубчета тиквички за готвене.А и ние имаме много в градината.
ОтговорИзтриванеПоздрави и благодаря за идеята!
Здравей! По 2 мин от всяка страна. Напълно достатъчно. Аз ги пека от 9 степени нагревателен уред на 7-ма.
ИзтриванеПоздрави и успех!
Завиждам ти за изобилието от тиквички! Тази година при нас не се родиха, пък на пазара не мога да намеря хубави.
ОтговорИзтриванеЩе се възползвам от предложението ти. Иначе и аз като Елена замразявам на кубчета.
Хубав ден!
С извинение още 1 въпрос - намазва ли се грил - тигана с мазнина преди печене на тиквичките или не ? Или съответно самите тиквички намазват ли се с мазнина ?
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Здравейте! Аз лично не намазвам грил тигана, нито тиквичките по време на печенето с мазнина. Но от 9 степени нагревателен уред ги пека на 7 -ма. Трябва предварително да е загрят до тази степен уреда, за да могат тиквичките като се сложат, веднага да се запечатат. Правя им сос вече при консумирането. Поздрави!
Изтриване