Маслини
за украса.
Дресинг – 1 ч.л. винен оцет, 1
с.л. балсамов оцет, на върха на ножа дижонска горчица – колкото голяма капка, ½
ч.л. мед, ½ скилидка чесън настъргана на
много ситно, 1/4 ч.л. прясно нарязан босилек /може да се пропусне, ако нямате/,
1 с.л. олио, 2 с.л. зехтин, няколко щипки сол /на вкус/, щипка чер пипер.
Начин на приготвяне:
Дресинг – омесвате всички продукти
и оставяте поне 2 часа да престоят, като периодично обърквате /разклащате, ако
е в чаша или шишенче/. Измийте листата на спанака добре със студена вода. Почистете от дръжките и нарежете на лентички. Доматите, пресният лук, зелените подправки и яйцата също нарежете на дребно. Омесете. Залейте с дресинга. Аз лично обичам да понамачкам леко салатата, но можете да не го правите. Украсете с маслини и поднесете.
Добър апетит!
Понякога прибавям към
салатата 1-2 бр. печени и обелени червени чушки.
От хилядите готвачи,които съм прочела,Вие сте ми особено скъп,защото Вашето изкуство допада най-много на вкуса ми!От Вашата интелигентност,желание да дадете точната,Вашата рецепта,се крие един прекрасен човек,трудолюбив,отговорен,,,,Весели празници,Иван,всичко най-добро,тепърва да Ви предстои!Обогатявате живота ми,благодаря от сърце!За по-сигурно,имам всички Ваши рецепти и на хартиен носител,готвя само по Вашия начин!Отгледах децата си здрави,с моето готвене,но Вашето е най-доброто!Чувствам Ви близък!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за добрите думи! Радвам се, че Ви допадат моите рецепти!
ИзтриванеСветли празници! Поздрави!