Начин
на приготвяне: Запържваме леко нарязаните лук и целина в
мазнината, като добавяме ситно нарязаните гъби и малко вода. Оставяме ги да се
задушат няколко минути. После червеният пипер, задушаваме за около 60 сек. и
домата. Наливаме 1.2 литра топла вода и настърганият на ситно ренде морков.
Варим около 15 мин. на умерен огън под похлупак. Прибавяме изчистения, измит и
подсушен ориз. Продължаваме да варим на умерен огън още 15-20 мин. Когато
оризът набъбне, добавяме ситно нарязаните подправки, сол и малко смлян чер
пипер. Варим още няколко минути. Сваляме от огъня, изчакваме водата да се
успокои /да не ври/ и прибавяме настърганото сирене, като бъркаме енергично да
се разтопи. Връщаме на умерен огън да кипне и изключваме. Можем да оставим на
изключения котлон 15 мин.
Добър
апетит!
Иван, остана ли купичка за мен?
ОтговорИзтриване