Пудра захар омесена с 1 пакетче ванилия за поръсване.
Начин на приготвяне: Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се при непрекъснато разбъркване един по един жълтъците, предварително размитата и втасала мая, млякото, ванилията, настърганата кора лимон, брашното и сол на вкус / 1ч.л. с връх/. Накрая се прибавят разбитите на сняг белтъци. Сместа се разбърква внимателно с дървена лъжица и се изсипва в намаслена тавичка / моята беше 26 см диаметър/. Пече се на умерена фурна – 180 градуса около 40 мин..
Изпечената питка, докато е топла се наръсва с пудра захар ароматизирана с ванилия.
П.П - Намазах питката с разбит с 1 с.л. прясно мляко жълтък. Сложих 120 г захар и 2 с.л. мед. Пекох около 40 мин. на 180 градуса. Не поръсих с пудра захар и така си беше сладка питката. Тъкмо стигна за четири човека.
Добър апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар