Украса
-
2 с.л. с връх пудра захар, ½ ч.ч. заквасена сладка сметана,
Начин
на приготовление: Разрежете оцедените праскови на кубчета.
Сипете пшеничния грис в млякото, добавете ванилията, лимоновият сок и поставете
на котлон да кипне /на умерена температура/, като бъркате постоянно да не се получат бучици. Отнемете от огъня и оставете да
изстине.
Смесете в отделен съд маслото, жълтъците, захарта,
солта и бадемите. Добавете на порции млякото с гриса. Сложете нарязаните кубчета праскови. Разбийте
белтъците на гъст сняг и ги добавете внимателно в сместа, като бъркате с
дървена лъжица отдолу нагоре. Получената смес изсипете в намаслена и набрашнена
тортена форма /26 см диаметър/ и печете в предварително загрята на 180 градуса
фурна около 60 мин. Извадете. Оставете да изстине 10 мин. Прехвърлете в чиния
за торта, поръсете с пудра захар и украсете със сметана.Може да залеете отгоре и отстрани с крем нишесте, и поръсите с настърган шоколад, както направих аз. После украсете със сметана.
Добър
апетит!
Обичаме грис и тази торта определено ще ни хареса.
ОтговорИзтриванеБлагодаря за интересната рецепта!
Благодаря!
Изтриване