Продукти: 3 бр. средни картофа, 1 бр. морков, 1 бр. малък
пащърнак, 1 резенче целина /глава/, 2 с.л. ориз, 2с.л. булгур, 1 среден стрък
праз лук, 1-2 скилидки чесън, 3 с.л. зехтин /олио/, 1/3 ч.л. смлян
чер пипер, 1 с.л. нарязан пресен магданоз, щипка кимион, щипка индийско орехче,
1 ч.л. сол, 600 мл вода, 50 г настъргано топено сирене, 100 мл течна сметана за
готвене.
Начин на приготвяне: Измивате,
почиствате и нарязвате на дребно зеленчуците. Оризът и булгурът също измивате
със студена течаща вода и подсушавате.
Слагате всички зеленчуци, магданоза, ориза и булгура с
600 мл вода и зехтина в подходяща тенджера /хубаво да е с дебело дъно/. Варите
на умерен огън, под похлупак около 40 мин., до омекване на зеленчуците.
Отнемате от огъня, пасирате всичко. Прибавяте солта и подправките.
Разбърквате. Внимателно пускате топеното сирене и сметаната, като бъркате
постоянно да се разтворят. Връщате на огъня да кипне. Готово.
Сервирайте с препечен хляб, крутони. Можете да поръсите отгоре с малко накълцан
пресен копър или магданоз.
Добър апетит!
Вкусно!
ОтговорИзтриванеВерно!
ИзтриванеИзглежда вкусно! Обожавам всякакви супи, ще изпробвам и тази!
ОтговорИзтриванеПоздрави и успешна нова седмица!
Богата супа! И вкусна!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря! Поздрави!
Изтриване